Ola Kallin var kvällens värd för provning av indisk whiskey

4 olika sorter från Paul John 1 st Pampur och 1 st  GLENFARCLAS

===================================================================

Dokumentation över samtliga under kvällen provade whiskey

BRILLIANCE – ENKEL MALT WHISKEY, NR 1
ABV 46% Nr 87223 599.-
All glans av Goa flaskas upp i denna Single Malt. De mousserande nyanserna påminner om solskydda stränder. Den sex rad byggnaden för denna whisky kommer från foten av Himalaya. Briljans mognas i bourbonfack, för att ge dig absolut sensuell glädje.
Det kunde inte samla mer glans än detta!
Näsa
Demerara sockererna avger en fläck av söta dofter, med en ledtråd av kanel, ett streck av honung och svaga kryddor.
Gom
Söt och krydda och allt gott, gör detta Single Malt. Den honungliknande jämnheten kompenseras av den krispiga barliknande skarpheten. Någonstans finns det också en del av kakao.
Avsluta
Briljans har en slät och vackert avslappnad yta, med en ledtråd av milda kryddor och djup intensiv vanilj.
Färg
Mousserande koppar.
Parning
Med sin rika accenter av vanilj och subtila hints av krydda, är detta Single Malt det perfekta
ackompanjemang till läckra fruktpajer och indiska grillade kötträtter

===================================================================

CLASSIC SELECT CASK – ENKEL MALT WHISKEY, NR 2
ABV 55,2% Nr 85513 850: –
Utforska tropiska Goa i varje nypa av Select Cask Classic. Den frodiga fräschen i denna Single Malt omsluter dig från början. För att ge dig den här erfarenheten har vi mognat den i selektivt valda kaskprofiler och tappat den utan kylfiltrering, vid kaskstyrka.
Njut av den tropiska rushen, Goan-stilen.
Näsa
Fruktiga, malty aromer är sammanflätade med honung. En antydan av bourbon retar dina sinnen.
Gom
Med den allra första nypen, smaksätter malt malt korn hälsar dig. En hejd blandning av bourbon och manuka honung-lakrits gör en attraktiv ryggrad. Och medan du njuter av denna upplevelse tar du den överraskande smaken av rostat honungskaka.
Avsluta
Denna Single Malt har en helt elegant yta, med saftiga Demerara-toner som garanterar en mjuk och vänlig finish.
Färg
Rik gul.
Parning
Kryddorna från ek och mellowness av denna eleganta indiska klassiker är en perfekt match för rökt lax, skinka eller en syndig choklad soufflé.

===================================================================

RAMPUR KOHINOOR, NR 3
ABV 43% nr 569, pris 499: –
HANDCRAFTED FROM BARLEY TO FLAT
Vårt mål är att skapa en värdefull kundupplevelse i linje med företagets varumärkesförsäkring. Vi lägger till ett nytt steg till denna underbara resa med Rampur Indian Single Malt. Låt denna gåva av det kungliga arvet ge dig en 15 pistolsalut!
Rampur destilleras i traditionella kopparpottstillstånd i det äldsta destilleriet i Indien, från 1943 med 73 års distillationskompetens. Himalaya ger polärt motsats till klimatförhållanden under hela året med smaken av den berömda indiska sommaren som ger Rampur en extra dimension och djup. Rampur är ett non-chill filtrerat single malt, destillerat och moget vid foten av Himalaya. När indisk whisky mognar betydligt snabbare än andra whiskyar som skotsk och irländsk whisky, har Rampur fördelarna av en mjuk, mjuk smak med en långvarig finish.
AROMA OCH NOSE
Rika fruktig toppnot, karamell i bakgrunden, blom, honung, torkade frukter och ledtråd av balanserade kryddor.
GOM
Allround balanserad smak med malt & krämig vanilj. Hint av frukter som aprikos och äpple med söt och vinaktig smak.
UTSEENDE OCH SLUTA
Rampur Single Malt lyser i all sin ära i vackra Golden Amber, vilket ger dina smaklökar en rik och lång finish.

===================================================================

EDITED – ENKEL MALT WHISKEY, NR 4
ABV 46% Nr: 87272 630: –
Redigerad är för det extraordinära. Vi utgjorde all vår förmåga att skapa denna enda malt. Träsken har skapats skickligt från diskret utvalda kaskprofiler. Allt för att glädja den sanna whiskyfiskaren.
Hör havet utanför Goa berätta sina egna berättelser, oedevärd.
Näsa
Honung och kakao är laced med en antydan av rök och ett skott av espresso. En djupare whiff avslöjar fruktiga dofter.
Gom
Gräsbevuxna smaker av korn dyker upp först, men gör försiktigt plats för subtila torvnoteringar. De löser långsamt och banar vägen för en skynda med mynt och mocka.
Avsluta
Finalen är lång och dras ut. Du kan känna en ledtråd av krydda och chokladmint, eftersom det slutar på mjuka torvnoteringar.
Färg
Amber guld.
Parning
Tipsen från torv och chokladmynt i denna Single Malt är perfekta med en mildt kryddad lammsteg eller till och med mörk choklad.

===================================================================

GLENFARCLAS ENKEL MALT 12 YO, NR 5
ABV 43% Nr 86584 451: –

===================================================================

BOLD – SINGLE MALT WHISKEY, NR 6
ABV 46% Nr 86669 668: –
Djärv är en resa som leder dig ner i de oupptäckta, ocharterade terrängerna i Goa. Det ger dig en skiva av sina bibehållna hemligheter, som unraveling mysterierna, lite för lite. Detta uttryck av vårt inbjuder dig att lämna spåret, betala vägen mindre tagit och springa i huvudet i Goa’s läckra djup.
Näsa
Efter den minsta röken av rök tar ett svimlande utbud av Manuka honung, prickig krydda och bourboneque rödlök på sig.
Gom
Denna malt-i-mun-malt har de mest djupgående smakerna som kraschar i som vågor. Först känns leveransen sublimt silkeslen och prydd med ekliknande honung. Och precis när du tror att du har njutit av allt, blir du överraskad av en rejäl andra våg av krydda. Detta följs av en grumlig, rökig känsla som täcker munnen av taket och lämnar en tidvågsvåg av torra melass, torvssot och en viss koppar i kölvattnet.
Avsluta
Djärv har en ljus yta med ett kopparparti som saknar känt närvaro. Du kan också känna av en vacker rökt mocka formad av känsliga och invecklade kryddor.
Färg
Flytande guld

===================================================================

John Destilleries (JDL)
Paul John Single Malts är mästerskapen från John Distilleries Ltd (JDL). Företaget grundades 1992 och drivs av visionen av sin ordförande, Paul P. John. Hans passion för att skapa spritmärken av internationellt rykte ledde honom att uthärda, förnya och bryta formen. JDL har en mångsidig portfölj, inklusive dess flaggskeppsvarumärke Original Choice Whiskey, som säljer över 10 miljoner fall per år. Företaget har också många kända varumärken Brandy (Munch Castlé, Roulette), Whisky (Original Choice, Black Pelican) och Wine (Big Banyan, Goana). Varje märke har vunnit mycket uppskattning. Försöket att ge bästa kvalitet är uppenbart i varje produkt. Idag har JDL gått ihop med Indiens ledande spritbolag
Att bryta sig in i den högra echelonen i Single Malt-världen är ingen betydelsefull uppgift. Men Paul P. John, JDL: s ordförande, ville skapa en indisk singelmalt som skulle locka till och med den renaste whiskyfiskaren. Guiderad av hans enstaka passion, visdomstomt och den extraordinära skickligheten hos hans Master Distiller Michael D’Souza, lade han fram på en resa för att skapa
”The Great Indian Single Malt”.
Ta en nypa och dela en glimt av hans dröm. Vår ordförande valdes till ”World Whiskey Brand Ambassador of the Year 2017” på ikonerna för Whiskey India Awards. Dessa utmärkelser har ritats av The Whisky Magazine för att ”fira folket och placerar sig bakom världens stora whiskyer”. Varje år utarbetar en oberoende redaktionspanel en kortlista från alla poster, och vinnarna plockas. I år hölls Indien utmärkelser i Mumbai den 15 augusti 2016. Och det var en sann ära att väljas för detta erkännande.
Tillverkningen av The Great Indian Single Malt är en historia för sig själv.
Det vackra landskapet i Goa inspirerade oss att skapa våra många varianter. Med hjälp av vår Master Distiller, Michael D’Souza, utförde vi skickligt Goa-berättelserna i våra singelmalter. För att få dem att leva upprättar vi ett destilleri med det bästa av tidtestade processer och ny teknik. Vi ringde in experter från Storbritannien för att installera en uppsättning traditionellt utformade kopparpottstillstånd, med en produktionskapacitet på 3000 liter per dag. De naturliga, varma temperaturerna i Goa arbetar till vår fördel, så att våra whiskyer mognar snabbare. Ängelns andel av våra singelmalter är cirka 8% per år. För att mogna våra malter använder vi noggrant utvalda amerikanska vita ekfat och lagrar dem i en underjordisk temperaturstyrd källare.
Vad som kommer av denna process är ren magi.
Möt Michael D’Souza. Mannen bakom The Great Indian Single Malt. Hans passion för whisky drog honom in i destillationsvärlden 1993. Med tiden ökade hans kärlek till dryck och kunskap bara. År 2009 blev han Master Distiller vid John Distilleries. Han lyfter fram all sin skicklighet och hjälper oss att skapa våra singelmalter. Var och en perfekt till det sista dramet. Michael lånar sin expertis till varje steg. Helt från det kritiska skedet av mashing till jäsning, destillation och mognad av whiskyen. Han håller också ett öga på blandningen och beredningen av whisky för tappning, så att de högsta standarderna och förväntningarna uppfylls.

===================================================================

STÖRSTA INDIANALCOHOLIC DRIVNINGSBOLAGET
Radico Khaitan är också en av de äldsta whisky destillerierna i Indien med rykte för kvalitet och innovation och möjligheten att växa varumärken internationellt. Hittills har det producerat olika Whisky inklusive 8PM Whisky – den första indiska whiskyen blandas med Scotch. Andra Indian Grain Whiskys inkluderar After Dark Whiskey, Whytehall, Gold Supreme, Crown, etc.
Företaget har omfattande tillverkningsanläggningar i hela Indien, inklusive fem destillerier på två platser. Med en kombinerad destillationskapacitet på över 13 miljoner liter per månad är Radico en av de största alkohol destillerierna i Asien.
Årliga intäkter överstigande 500 miljoner US-dollar
Försäljning över 20 miljoner fall
1000+ Medarbetare, 5 egna Växter & 32 Slå enheter
Tillverkare av Whisky, Rum, Vodka, Brandy & Gin
5 Millionaire varumärken, varav 3 ingår i Top 100 Brands # av världen

===================================================================